Barnehjemsturisme - når barn blir utnyttet i frivilliges hender

Skrevet av: Karoline Løvoll Strømme

I en tuk-tuk i Kambodsja hang det en plakat med ulike turistattraksjoner som fant sted i Phnom Penh. Blikket mitt stoppet på bildet av små barn med overskriften “orpanage”. Sjokket over at foreldreløse barnehjemsbarn stilles ut som turistattraksjoner gjorde meg kvalm, men det var ikke før jeg kom hjem til Norge jeg skjønte hvor omfattende problematikken er, og at barn i Kambodsja blir utnyttet i frivilliges hender.

Read More
Karoline Strømme
For Freedom Magazine i print edition

Skrevet av: Thea Myhr

Vi er stolte av å kunne presentere vår første print edition av For Freedom Magazine. Et pent magasin som belyser ulike sider ved menneskehandelsproblematikken, noen er inspirerende og andre nærmest provoserende.

Read More
Thea Myhr
På tide med handling

Skrevet av: Gina Marie Lie

Den forsinkede handlingsplanen mot menneskehandel som kom i 2016 ble tatt imot med stor skuffelse. Planen ble raskt kritisert for å ikke bare komme på overtid, men for å ikke være forpliktende, uten konkrete mål og tidsfrister.

Read More
Karoline Strømme
Organer til salgs

Skrevet av: Jon Even Kile

En pistolmunning er rettet mot deg og din familie mens dere krøker dere sammen på lasteplanet. Støyen dundrer fra en lastebil i den kalde natten, omgitt av gråt og høylydte rop. Det hadde vært en dyr og skjebnesvanger tur på flukt fra krigen der hjemme. Du bøyer deg ned og forsøker å trøste henne. Din seks år gamle datter er sulten, trøtt og redd.

Read More
Karoline Strømme
Europas blodtomater

Skrevet av: Thea Myhr

Tomatprodusentene Mutti og Conservera Italia oppdaget umenneskelige arbeidsforhold hos arbeiderne på åkrene i Italia hvor tomatene dyrkes. Arbeiderne behandles som slaver og tomatene de plukker ender også opp i norske butikker.

Read More
Karoline Strømme
Min innsats mot slaveriet

Skrevet av: Helena Frustøl

Europarådets organ mot menneskehandel, GRETA, har i sin rapport om Norge (2017) gitt tydelige anbefalinger om at det bør gjennomføres en nasjonal informasjonskampanje for å bidra til forebygging av menneskehandel i Norge. Denne utfordringen tar For Freedom med lanseringen av en nasjonal kampanje.

Read More
Karoline Strømme
Celebrating every step

Written by: Ben Cooley

Those of us in the abolitionist movement know the scale of the problem can seem overwhelming. Here at Hope for Justice, talking about the issue of modern slavery every day, and the millions of people caught up in slavery and affected by this crime, it would be very easy to become paralysed by the statistics or to lose hope. 

Read More
For Freedom