For Freedom Magazine i print edition

Skrevet av: Thea Myhr

Skrevet av: Thea Myhr

Vi er stolte av å kunne presentere vår første print edition av For Freedom Magazine. Et pent magasin med fjorten artikler som belyser ulike sider ved menneskehandelsproblematikken, hvorav noen er meget inspirerende og andre nærmest provoserende.

Dyktige personer som Kathryn Bolkovac og Ben Cooley har bidratt med interessante artikler om sitt arbeid mot moderne slaveri. Vi håper magasinet blir en kilde til både informasjon og inspirasjon til deg som leser.

Lanseringsfesten

Den 22. november 2018 feiret vi med en flott lanseringsfest på Litteraturhuset i Bergen. Det var en spennende og stemningsfylt aften preget av gode samtaler og engasjerte folk. 

Marcus Vindenes, redaktør for magasinet, åpnet med en appell om hvor viktig arbeidet til For Freedom er. Han oppfordret alle til å tenke stort om sin innsats og hvor langt vi kan nå sammen! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, var noen av ordene han inspirerte oss med. 

Kim André Fladen la frem for oss om prosessen ved å designe magasinet. Han og hans team av grafiske designere har gjort et strålende stykke arbeid med å designe og ferdigstille printutgaven. Magasinet bærer tydelig preg av profesjonalitet som er estetisk stilrent og gjennomført. Det oser av kvalitet og passer til den som liker det fine!

Håkon Pettersen overtok nylig posten som finansbyråd i Bergen etter Dag Inge Ulstein. Pettersen roste arbeidet For Freedom gjør med forebyggende arbeid og etteromsorg av tidligere menneskehandelsutsatte. Arbeidet har hatt stor betydning for Bergen og innsatsen som har blitt lagt ned på dette feltet i denne byen, delte han gledelig, til stor inspirasjon for oss i For Freedom. 

Spennende artikler

To av våre skribenter, Ruth Miriam Ramslien og Karoline Løvoll Strømme, leste utdrag fra artiklene deres. Ruth har skrevet «En stemme til de stemmeløse», en oppmuntrende artikkel om hvordan vi bevisst bør bruke vår stemme og påvirkningskraft til å kjempe for de som ikke kan det selv. «Barnehjemsturisme – når barn blir utnyttet i frivilliges hender» er Karolines artikkel. Denne viser hvordan barn i barnehjem blir utnyttet av godtroende mennesker som ønsker å bidra ved frivillig arbeid. Hun skriver: «Frivillighet over en kort periode hvor barn er involvert bør gjøres i høyeste grad av forsiktighet, både med tanke på utnyttelse, men også med tanke på stabilitet i livene deres. Barn er ikke turistattraksjoner og skal heller ikke fremstilles på den måten. Støtt ulike arbeid og bruk tiden din på å hjelpe, men sørg for å gjøre grundig research før du bestemmer deg for hvor du vil bruke tiden din, og hvem du betror pengene dine til for å forsikre deg om at ingen bli utnyttet i ditt forsøk på å gjøre godt».

Dette er to spennende og oppsiktsvekkende artikler du kan glede deg til å lese i papirutgaven av For Freedom Magazine!

Märta Elise Jensen avsluttet lanseringsfesten med et musikalsk innslag i form av vakre og klare toner hvor hun formidlet frihet og håp.

Kjøp ditt eget magasin

Etter mye hardt arbeid kan vi i For Freedom ikke annet enn å anbefale magasinet på det varmeste. Det er et magasin som vil utvide leserens forståelse av moderne slaveri i vår verden, utfordre tanker og inspirere til endring. Magasinet er verdt å lese selv, men vil også være en betydningsfull gave å gi til venner, familie og kollegaer. 

Vi håper du vil ta deg tid til å kjøpe og lese For Freedom Magazine print edition! 

Ønsker du å kjøpe Magasinet, send en mail til post@forfreedom.no

Thea Myhr